Hallo, en welkom!

Patrick_Harms_rounded
Mijn naam is Patrick Harms. Ik ben een interim corporate communicatie professional. Ruim 15 jaar heb ik ervaring in externe & interne communicatie, mediarelaties / woordvoering en management & organisatie-advies. Ik werk op interim basis voor toonaangevende Europese bedrijven, publieke organisaties en in de Nederlandse en Europese politiek. Ik ben flexibel en kom graag snel tot de kern. Zaken maak ik niet moeilijker dan dat deze zijn.

Mijn interim ervaring

Ik ben gewend te werken als interim adviseur van leden Raad van Bestuur, middel & hoger management en politici. Daarbij treed ik met grote regelmaat op als interim manager van communicatie gerelateerde projecten in de meest brede zin van het woord. Tevens is het begeleiden/aansturen en coachen van teams van communicatieprofessionals een regelmatig terugkerend element. Ook het geven van advies over het verbeteren of het volledig aanpassen van een organisatie (-onderdeel) maakt vaak deel uit van opdrachten. Als interim woordvoerder heb ik ruime ervaring met (live) interviews op radio en televisie over uiteenlopende corporate onderwerpen. Activiteiten met verantwoordelijkheid op het gebied van crisiscommunicatie en crisismanagement komen met regelmaat naar de voorgrond. Interim opdrachten met een internationaal karakter zijn een rode draad in mijn carrière tot op heden.

Mijn aanpak

Op basis van een analyse kom ik tot scenario’s om gewenste doelen te behalen. Daarbij houd ik het haalbare en de lange termijn bedrijfsdoelen in het oog. Door mijn gedreven sociale persoonlijkheid weet ik te enthousiasmeren en resultaten te boeken. Ik ben sensitief voor organisatorische en bestuurlijke gevoeligheden en houd daarmee rekening bij het invullen van mijn opdrachten. Mijn doel daarbij is dat ik de blik van buiten meebreng. En hoewel ik als interim professional werk, moet de samenwerking zijn alsof ik vast onderdeel ben van uw organisatie.

Wil je meer weten over mijn persoonlijke achtergrond, klik dan hier.