Ton Boon over Patrick zijn interim opdrachten voor Nuon

“Patrick is een interim professional in hart en nieren. Bij Nuon heb ik in 2010 – 2011 acht maanden met hem samengewerkt binnen het team Mediarelaties. Als interim woordvoerder is hij in staat om snel tot de kern van een onderwerp door te dringen en hier zeer grondig op te adviseren. Scherp op de inhoud, maar ook op de relatie. Bovendien houdt Patrick uitstekend het organisatiebelang in de gaten. Hij weet knelpunten en kansen niet alleen te benoemen, maar hij organiseert ook de uitvoering op een uitstekende manier. Dit heeft meerdere malen succesvol tot positieve media-aandacht geleid. Zelfs de afbraak van een windmolenpark wordt bij Patrick positief nieuws.” – Ton Boon is thans Manager PR / Woordvoerder bij NS International

Patrick over zijn 2 interim opdrachten als woordvoerder bij Nuon Mediarelaties

Weinig sectoren waar zoveel uitdagingen liggen als in de energiesector. Tweemaal maakte ik als interim professional onderdeel uit van team Mediarelaties bij Nuon. Dat stond garant voor dagelijks bezig zijn met een breed scala aan onderwerpen. Tijdens beide interim opdrachten was ik woordvoerder op alle dossiers die te maken hebben met de opwek van energie, nieuw te bouwen windparken en de corporate HR activiteiten. In het geval van Nuon betekent dat veel contacten met nationale media onderhouden, maar ook met internationale nieuwsorganisaties als Reuters en Bloomberg. Tijdens de tweede interim opdracht was ik ondermeer nauw betrokken bij de externe communicatie rond de afbraak van een windmolenpark naast de A6. Ook was ik actief als woordvoerder tijdens een grootschalig onderzoek naar veronderstelde uitstoot van roest en ijzerdeeltjes door een Nuon-centrale. Voor het sociale project “step2save” verzorgde ik onder andere live-interviews op locatie voor RTV Noord.

Om deze interim opdrachten tot een succes te maken was het nodig om actief samen te werken met direct betrokkenen van de afdelingen HR, Public & Regulatory Affairs, Wind Development en leden Raad van Bestuur. Met name het ontwikkelen van communicatie-strategieën rond nieuwe projecten voor grootschalige windparken op land en op zee vroegen veel aandacht. Tijdens de tweede interim opdracht was Nuon net onderdeel geworden van het Zweedse Vattenfall. Hierdoor waren er ook verschillende internationale projecten waaraan ik deel nam. Zo was ik namens Nuon Mediarelaties het contact voor de internationale Vattenfall-structuur voor incidenten & crisismanagement (ICM). En was ik woordvoerder in Nederland voor een aantal internationale Vattenfall projecten.

Looptijd opdrachten

september – oktober 2008 / augustus 2010 – augustus 2011

Bij deze pagina

Over Nuon
LinkedIn profiel Ton Boon
Volledig CV Patrick Harms (.pdf)