Nataša Krivokuća over Patrick zijn interim opdrachten voor Vitens

“Patrick heb ik leren kennen als een interim professional die zich in een korte tijd complexe vraagstukken eigen maakt. Een uitstekende woordvoerder met oog voor kwaliteit. Patrick is in staat om ongevraagd het management van strategisch advies te voorzien. Hij gaat waar nodig de strijd aan, om belangen van de afdeling te verdedigen. En weet daarbij gedrevenheid te combineren met een dienstverlenende grondhouding. Een harde werker en perfectionist. En het meest belangrijke misschien, hij heeft een geweldige dosis humor waar de hele afdeling veel plezier van heeft gehad!” – Nataša Krivokuća is Manager Corporate Communicatie bij Vitens

Patrick over zijn 2 interim opdrachten als coördinator externe communicatie / senior woordvoerder bij Vitens

Tweemaal heb ik als interim professional voor Nataša mogen werken bij het met afstand grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Beide keren in de rol van interim coördinator Externe Communicatie / lid management team corporate communicatie. In deze rol stuurde ik 6 decentraal georganiseerde communicatie-adviseurs aan. Focus was daarbij het zorgen voor samenhang in de activiteiten op het vlak van externe communicatie en woordvoering. Als senior woordvoerder was ik de woordvoerder tijdens  grootschalige onderbrekingen van de drinkwatervoorziening in het verzorgingsgebied van Vitens. Daarnaast adviseerde ik de Raad van Bestuur in landelijke mediacontacten omtrent bedrijfsbrede onderwerpen zoals tariefdiscussies, financiële resultaten, overnames en internationale projecten. Ook advisering omtrent de strategische contacten met Den Haag maakten onderdeel uit van deze rol. De 2 opdrachten hadden wel een duidelijk andere focus.

De eerste opdracht bij Vitens was ook mijn eerste opdracht als zelfstandige. Dat maakte de opdracht extra bijzonder. Naast de hierboven beschreven taken was ik belast met het opstellen van een crisis communicatie plan. Dit was een onderdeel van een groter project om de crisis management aanpak van het net gevormde Vitens gelijk te trekken. Daarnaast was ik project-verantwoordelijk voor het jaarverslag 2007. Dit resulteerde in een magazine-achtig verslag met portretten van medewerkers en een gedegen toelichting op de stand van zaken in de drinkwatersector, en die bij Vitens in het bijzonder.

Tijdens de tweede opdracht hield ik mij bezig met de vraag hoe verbeter je structureel de woordvoerdersrol van de afdeling. Na een analyse en een benchmark bij onder andere KLM & UPC adviseerde ik om de woordvoeringsrol weg te halen bij de decentraal opererende communicatie-adviseurs. De rol moest worden overgenomen door een team van 2 full-time woordvoerders. Mijn advies werd overgenomen en ingepast in een breder herinrichtingsplan voor de afdeling Corporate Communicatie. Ook voor dit plan was ik als lid van het MT mede-verantwoordelijk.

Looptijd van deze interim opdrachten

augustus 2007 – augustus 2008 / oktober 2009 – juli 2010

Kenmerken van deze interim opdrachten

corporate communicatie, mediarelaties, management, financiële woordvoering, crisis management, crisis communicatie

Bij deze pagina

– Over Vitens
– LinkedIn profiel Nataša Krivokuća
– Volledig CV Patrick Harms (.pdf)