Miriam Zeevenhooven over Patrick zijn werk voor Nicis Institute

“Patrick is een bevlogen, enthousiaste en gedreven adviseur, met een hands on mentaliteit. Patrick weet een vraagstuk snel te analyseren, en gaat niet over één nacht ijs als het gaat om oplossingen. Hij verkent alle opties, en komt met creatieve ideeën. Hij beziet daarbij de risico’s en kansen, en zet het totale pakket aan communicatie-instrumenten in om zijn doel te bereiken. Met zijn kennis van het vak, en zijn grote netwerk van mensen die in dit vak werken, bereikt hij snel en goed resultaat.” – Miriam Zeevenhooven is op dit moment Manager Corporate Communicatie Dienst Justitiële Inrichtingen. Tussen 2006-2009 vervulde zij deze functie binnen het Nicis

Patrick over zijn werkervaring als Senior Communicatie adviseur / Woordvoerder

Grootstedelijke problematiek stond in de eerste jaren van het nieuwe millennium volop in de aandacht. In 2006 werd ik gevraagd of ik voor het nieuw te vormen maatschappelijk topinstituut steden Nicis wilde komen werken. Dit instituut ging het reeds bestaande Kenniscentrum Grote Steden vervangen. Nieuw aan Nicis was het eigen wetenschappelijk onderzoeksprogramma naar grootstedelijke problematiek. Dat werd opgezet in samenwerking met toonaangevende universiteiten en de 31 grootste steden. Voor Nicis ging ik aan de slag als Senior Communicatieadviseur. Daarmee werd ik verantwoordelijk voor de communicatie en media-aandacht rondom wetenschappelijke onderzoeken. Ondermeer het organiseren van persbijeenkomsten met verschillende bewindslieden viel hier onder. Dit zorgde voor veel afstemmingswerk tussen betrokken partner-gemeenten, onderzoekers en universiteiten omtrent timing en inhoud van de communicatie. Ook was ik betrokken bij diverse publicaties, zoals het jubileumboek rond 5 jaar Kenniscentrum Grote Steden. Daarvoor interviewde ik een groot aantal aansprekende namen uit het openbaar bestuur.

Nicis voerde voor verschillende opdrachtgevers ook zogeheten kennisprogramma’s uit. Ik voerde de regie op de inzet van de Nicis activiteiten voor de Commissie Stedelijke Distributie (in opdracht van het ministerie van Verkeer & Waterstaat). Daarbij begeleidde ik de bijeenkomsten van de commissie en adviseerde ik de commissieleden in hun plan van aanpak en communicatie. Nicis Institute is overigens nu opgegaan in Platform31.

Periode dienstverband

april 2006 – augustus 2007

Kenmerken van deze baan

politiek, externe communicatie, woordvoering, mediarelaties, campagne, evenementen, huisstijl, redactiewerk

Bij deze pagina

– Archief website Nicis Institute
– LinkedIn profiel Miriam Zeevenhoven
– Volledig CV Patrick Harms (.pdf)