Katharina Luise Eickelberg over Patrick zijn interim opdracht voor Vattenfall/Nuon

Katharina_Bloemer_rounded“In de periode dat ik samenwerkte met Patrick in het internationale team Internal Communications, heb ik hem leren kennen als een slimme en snelle denker. Als interim teamlid zet hij telkens een extra stap voor de interne opdrachtgever en zijn eigen team. Hij is sterk gericht op samenwerking, is pragmatisch, en combineert dit met een creatieve aanpak. Hij creëert oplossingen die zowel passen bij de behoeften van de interne opdrachtgever, als bij die van de communicatiedoelgroep. Tijdens zijn interim opdracht werkte hij aan complexe vraagstukken met een verscheidenheid aan opdrachtgevers en wist daarbij telkens een gemeenschappelijke basis te vinden. Hij draagt bij aan het proces met innovatieve ideeën en zijn open manier van werken. Ik heb met veel plezier met Patrick samengewerkt en vond hem een zeer waardevol onderdeel van ons team.” – Katharina Luise Eickelberg, Head of Internal Communications Operational Segment Generation.

Patrick over zijn interim opdracht als Internal Communications Advisor Generation bij Vattenfall/Nuon

In de periode van deze interim opdracht werd binnen Vattenfall de organisatie opnieuw ingericht. Een mooie uitdaging voor het onderdeel Internal Communications Generation. Dit groepsbrede team, onder leiding van Katharina, werkte voor alle onderdelen die energie opwekken en verhandelen op de beurs. Denk dan aan de opwek uit fossiele bronnen, maar ook andere bronnen zoals kernenergie en wind. Mijn focus lag sterk op intern communicatieadvies voor projecten die meerdere Business Divisies omvatten. Een mooi voorbeeld is een project rond de vervanging van alle werkkleding binnen Vattenfall. Dan heb je het over kleding die zowel bedoeld is voor de monteur van de stadswarmte in Nederland, maar ook voor medewerkers in de Duitse bruinkoolmijnen, of collega’s die werken boven de poolcirkel in Zweden. Ook het communicatieadvies rond de medewerkerstevredenheids-onderzoeken nam ik voor mij rekening. Uitdagend door de vele culturele verschillen, want binnen Vattenfall werk je met Zweden, Duitsers, Engelsen, Finnen, Denen en Nederlanders.

Voor Nederland was ik ook de senior communicatie adviseur voor het management van de Nederlandse Vattenfall (Nuon) centrales. In dat kader was ik projectmanager van de organisatie van een open dag voor 2 nieuwe centrales. Daarvoor ontwikkelden we een innovatieve app met een rondleiding en een game die bezoekers tijdens de rondleiding speelden. De app werd naderhand vertaald voor gebruik in de Duitse centrales van het bedrijf.

Looptijd van deze interim opdracht

november 2012 – mei 2013

Kenmerken van deze interim opdracht

interne communicatie, intercultureel, internationaal

Bij deze pagina

Over Vattenfall
Xing profiel Katharina Eickelberg
Adformatie over de app “het Nuon Grote Centrale spel”
Volledig CV Patrick Harms (.pdf)