René de Sévaux over Patrick zijn interim opdracht voor FMO

“Patrick werkte enige maanden op interim basis voor mij in het Marketing & Communications team bij FMO. Hij is tot in zijn tenen een communicatie professional. Hij had snel door hoe de wereld van development finance in elkaar zit, en de werkwijze van FMO daarin. Pragmatisch ingesteld, maar hij weet daarnaast gevoelige informatie over ingewikkelde issues te analyseren. Vervolgens weet hij daarover de Raad van Bestuur te adviseren. Last but not least, het was bijzonder prettig om hem in het team te hebben.” – René de Sévaux was Manager Marketing & Communications bij FMO. Thans is hij daar verantwoordelijk voor de Public Affairs activiteiten

Patrick over zijn interim opdracht als Communications Officelbij FMO

FMO (the Netherlands Development Finance Company) is de Nederlandse ontwikkelingsbank. Het ondersteunt een duurzame groei van de private sector in opkomende markten door het investeren in veelbelovende ondernemingen. FMO richt zich daarbij op 3 sectoren met een grote impact op de ontwikkeling van een land: financiële instituten, energie, de agri- en voedselindustrie, en water. In verband met een zwangerschapverlof was ik 6 maanden actief als Communications Officer in het toenmalig team van René. Hoofdzakelijk adviseerde ik leden van het management team en de Raad van Bestuur aangaande mediastrategie.

Tevens was ik verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten ten behoeve van de internationale media- en communicatiestrategie. Dit betekende veelvuldig contact met de communicatie adviseurs bij mede-investeerders, zoals de European Bank for Reconstruction and Development en de World Bank. Daarnaast was het vaak nodig om af te stemmen met de ontvangende partijen in opkomende en ontwikkelingslanden. Wat de opdracht extra leuk maakte was de verantwoordelijkheid voor de redactie / productie van het September nummer van het magazine Upsides.

Looptijd opdracht

mei 2009 – oktober 2009

Bij deze pagina

– Over FMO
– LinkedIn profiel René de Sévaux
– Volledig CV Patrick Harms (.pdf)