Aletta Hekker over Patrick zijn werk voor D66

“Als woordvoerder van het Landelijk Bestuur van D66 was Patrick de schakel tussen de partij en de buitenwereld. Hij toonde een tomeloze inzet voor de opdracht waar hij voor stond. In de jaren dat wij samenwerkten vallen zijn scherpe analyses, slimme oplossingen en mooie resultaten op, ook in de tijd dat D66 voor een forse electorale uitdaging stond. Is een teamwerker, heeft creatieve ideeën en werkt die uit tot realistische acties. Bij verkiezingscampagnes en voor partijcongressen zette hij zijn organisatorische kwaliteiten volledig in. Fijn om met hem te werken! Zijn gevoel voor humor maakt het ook erg plezierig om hem in een organisatie erbij te hebben.” – Aletta Hekker was van 2003 tot 2008 Directeur Landelijk Bureau D66. Thans is zij wethouder in Delft.

Patrick over zijn werkervaring als coördinator communicatie / woordvoerder Landelijk Bestuur

Tijdens mijn stage bood D66 mij deze prachtige baan op het landelijk partijbureau aan. Natuurlijk zei ik meteen ja. Vanuit deze rol was ik nauw betrokken bij de vele verschillende verkiezingscampagnes, en was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de aansturing van het landelijk vrijwilligersteam. Ook was ik in 2001 in de lead bij de eerste grootschalige restyling van de D66-huisstijl sinds de jaren tachtig. Daarnaast produceerde ik tijdens een groot deel van mijn dienstverband de D66 uitzendingen op radio en televisie. Tussen 2003-2005 was ik daardoor met regelmaat op Radio5 als presentator te beluisteren. Ook was ik verantwoordelijk voor ruim 15 partijcongressen. Denk dan aan alle facetten van een congres: van facilitaire zaken tot het stage management en het uitwerken van de draaiboeken. Een aantal jaren was ik ook verantwoordelijk voor de eindredactie van het partijblad Democraat.

Het leeuwendeel van mijn tijd ging op aan de rol van adviseur / woordvoerder van de landelijk partijvoorzitter. Daarbij werkte ik intensief samen met toenmalig partijvoorzitters Alexander Pechtold en Gerard Schouw, de Kamerfracties en de D66-bewindslieden in opeenvolgende kabinetten. Een taak die daarbij hoorde was het schrijven en inhoudelijk afstemmen van de toespraken van de partijvoorzitter en het voorbereiden van bezoeken aan partij-afdelingen.

Trots ben ik op het winnen van de AMMA AWARD voor de Mediastunt 2003. De prijs werd D66 en mediabureau M2Media toegekend voor een unieke live televisiecommercial met Thom de Graaf en de media-aandacht die deze oplevert. Een mooie beloning voor de campagne van 2003 waarbij de partij nogal wat tegenwind te verduren had.

Periode dienstverband

januari 2000 – april 2006

Kenmerken van deze baan

politiek, externe communicatie, interne communicatie, woordvoering, mediarelaties, campagne, evenementen, huisstijl, redactiewerk


Bij deze pagina

– Over D66 Landelijk Bureau
– LinkedIn profiel Aletta Hekker
– Volledig CV Patrick Harms (.pdf)